Voor wie?
Bij Praktijk Draadkracht bieden we behandeling en begeleiding aan kinderen en jongeren van 0 tot en met 21 jaar, en hun gezin. Ieder kind en ieder gezin is uniek. Daarom stemmen we onze aanpak zorgvuldig af op de hulpvraag en ontwikkeling van het kind – met aandacht voor mentale, emotionele én lichamelijke klachten.
We bieden hulp bij uiteenlopende vragen en problemen, zoals:
-
Angst, somberheid of boze buien
-
Traumatische ervaringen
-
Druk of juist teruggetrokken gedrag
-
Spanningen in het gezin of opvoedvragen
-
Problemen op school of in de sociale ontwikkeling
-
Laag zelfbeeld, faalangst en piekeren
-
Emotieregulatie problematiek
-
Dwanggedachten- en handelingen




Onze behandelvormen
Onze werkwijze is persoonlijk, betrokken en op maat. We combineren verschillende behandelvormen, afhankelijk van wat nodig is:
-
Cognitief Gedragstherapeutisch Werken (CGW): om negatieve gedachten en patronen te herkennen en veranderen.
-
EMDR: voor het verwerken van nare of traumatische ervaringen.
-
Speltherapie: waarbij jonge kinderen spelenderwijs leren omgaan met emoties en gebeurtenissen.
-
Schemagericht werken: helpt jongeren (en soms ook ouders) inzicht te krijgen in hardnekkige patronen in denken, voelen en doen, die vaak ontstaan vanuit eerdere ervaringen. Door deze patronen te herkennen en te doorbreken ontstaat ruimte voor gezondere manieren van omgaan met jezelf en anderen.
-
Ouderbegeleiding (o.a. Verbindend Gezag): ondersteuning voor ouders bij het versterken van de relatie én het stellen van duidelijke grenzen.
-
Psychomotorisch Werken: emoties en spanningen zetten zich niet alleen vast in het hoofd, maar ook in het lichaam. Daarom maken we gebruik van een behandelvorm waarbij beweging en lichaamservaring centraal staan. Psychomotorisch werken helpt kinderen en jongeren bij het verwerken van emoties, omgaan met spanning en het versterken van hun zelfbeeld. Via oefeningen, ademhaling en lichaamsbewustzijn komen ze weer in contact met hun kracht, rust en zelfvertrouwen. Ze leren daarbij ook woorden te geven aan wat zij voelen, zodat lichaamssignalen en emoties beter begrepen én gereguleerd kunnen worden.
-
Psycho-educatie en begeleiding bij ontwikkelingskenmerken zoals autisme of ADHD: we bieden uitleg over hoe het brein werkt, waar uitdagingen liggen en hoe er op een positieve, praktische manier mee omgegaan kan worden. Zowel kinderen als ouders krijgen handvatten die helpen bij het vergroten van begrip, zelfvertrouwen en veerkracht.
Benieuwd wat wij voor jouw kind of gezin kunnen betekenen?
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.